torsdag 17. januar 2013

En dag utenom det vanlige

I går tok vi turen til Ålesund, nermare eksagt, atlanterhavsparken og moa. Vi har gått i de samme rutinene å dagene nå lenge og trengte ei lita forandring!:) Pg så ble Alva 10 måneder i går!;) Vi ankom parken i 12 tida og spiste oss en liten matbit før vi tok runda for å kjike på alle skapningane! Der var torsk, hummer, slanger, edderkopper, haier, skater, steinbit, sei, kråkeboller, sild, sjøstjerner, pingviner og mye mye mer!:) Alva synest det var veldig gøy å se alle de rare dyrene som bevegde på seg. Vi stod og kjikket over en kant og nedi et akvarie med mange fisker og flyndrer. I vannkanten var der en sjøstjerne. Alva var ivrig og ville ta på den. Den var hard og litt spiss, så hun kjipte seg litt da hun kjendte konsistensen på den. Vi fikk med oss et dykkershow . En dykker gikk ned i den største fiske tanken og hadde med seg akkar og makrell til fiskene. Tanken inneholdt 4 millioner liter sjøvann og hver minutt går det 10.000 liter nytt vann og og det same ut. For at glasset skal holde trykket er det 26 cm tjukt. Der var mange store fisker. Etterpå gikk vi og såg på pingvinene;) søte skapninger! Alva begynte å bli trøtt så vi dro videre til moa. Alva sovnet og vi kjikket litt i butikkene. Da hun våknet spiste vi på Dolly dimples:)

På moa kjøpte vi termostøvler og ulldress, for Alva trenger diverse ting til barnehagestarten i mars. Listen over ting de små trenger er lang, men vi har ønsket henne noe av det i julegave i fjor.

Her er en liste over ting som er lurt å ha i barnehagen:

Utedress
Regnklær
Støvler
Bodyer, gjerne i ull
Votter
Luer
Strømpbukser, gjerne i ull
Sokker, gjerne i ull
Behagelige bukser
Varme gensere
Tøfler
Matboks
Drikkeflaske
Jakke
Tjukke sokker
Sko

Vi har allerede en god del av listen i orden men mangler noen småting:) Det neste jeg skal gjøre er å merke klærne hennes:) Lille gullet begynner å bli stor! 10 mnd i går! Tiden går sååå fort!




























Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar